Latest posts

Contact

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Afiliate sites

Cliophotography.com
Event photography

Jumping off the van

Καινοτομίες

Το ταξίδι αυτό θα είναι διαφορετικό… Γι’αυτό στο The Road Experience θέλουμε να αποκτήσουμε και διαφορετικές συνήθειες.

Κάθε μικρή αλλαγή μπορεί να κάνει τη διαφορά. Είναι στο χέρι μας να πάρουμε αποφάσεις που θα δώσουν διαφορετική πνοή σε κάθε μας δράση.

Οι “μικρές” μας καινοτομίες λοιπόν σε αυτό το ταξίδι θα είναι:

 

Small routes

Αποφυγή εθνικών οδών

Κατά το ταξίδι θα επιλέξουμε διαδρομές μόνο μέσα από επαρχιακές οδούς. Αποφεύγοντας τους γρήγορους αυτοκινητόδρομους, χαμηλώνοντας ταχύτητα, θα γνωρίσουμε από κοντά τις ομορφιές κάθε τόπου. Το φωτογραφικό ρεπορτάζ θα αναδείξει τον φυσικό πλούτο της επαρχιακής Ευρώπης και τα ιδιαίτερης χάρης και πολιτισμικής αξίας μέρη που θα συναντήσουμε στο δρόμο μας.

Μακριά λοιπόν από μεγάλους δρόμους, μακριά από μεγάλες πόλεις, μακριά από τον θόρυβο, το κυκλοφοριακό, το στρες… Αργά και απολαυστικά, θα αναδείξουμε έναν διαφορετικό τρόπο ταξιδιού (ή ζωής…), πιο κοντά στη φύση, πιο κοντά στην ουσία.

 

eco-driving

Eco-driving

Εφαρμογή οικολογικής οδήγησης για μείωση των ποσοστών αερίων ρύπων, μικρότερη κατανάλωση καυσίμου και οικολογική οδήγηση μέσω των επαρχιακών οδών.

Η ατομική παρέμβαση όλων μας προς έναν καθαρότερο πλανήτη είναι απλώς μια επιλογή. Ας δούμε λοιπόν πώς οδηγώντας διαφορετικά, με απλές τεχνικές, μπορούμε να μειώσουμε το ενεργειακό αποτύπωμά μας.

 

healthy-food

Καθαρή διατροφή

Καθαρή διατροφή σημαίνει καλή υγεία. Υγεία του σώματος και του πνεύματος, τα δύο που δεν πάνε ποτέ χωριστά.

Η διατροφή μας σήμερα βρίσκεται σε λάθος πορεία… Οι άνθρωποι και κυρίως οι πληθυσμοί του δυτικού κόσμου, έχοντας υιοθετήσει λάθος συνήθειες, βάλλονται από μια πληθώρα ασθενειών που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής και διατροφής. Καρδιολογικά νοσήματα, καρκίνος, διαβήτης, νεφρική δυσλειτουργία, αυτοάνοσα νοσήματα, alzheimer’s, παχυσαρκία, όλα είναι στην κορυφή της λίστας των αιτιών ασθένειας και θανάτου του 95% του πληθυσμού. Μαζί με το κάπνισμα, το αλκοόλ και το στρες, συνθέτουν το κάδρο της παθολογίας της εποχής μας.

Ας κάνουμε λοιπόν μια προσπάθεια αγάπης προς τον εαυτό μας. Ας του δώσουμε την ευκαιρία να είναι υγιής, να λειτουργεί σε εσωτερική αρμονία, για να μας δώσει πίσω το δώρο της ευεξίας.

Θέλοντας να τονίσουμε τη σημασία που πρέπει να έχει η σωστή διατροφή στη ζωή μας, αποφασίσαμε οι προμήθειες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού να γίνονται μόνο από μικρούς τοπικούς παραγωγούς, με ιδιαίτερη προτίμηση σε μικρές παραγωγικές μονάδες που εφαρμόζουν οικολογικές ή και βιολογικές πρακτικές.

Μικρές φάρμες, μικροί παραγωγοί, σπιτικοί παρασκευαστές, τοπικοί σύλλογοι παραδοσιακών προϊόντων θα βρίσκονται στη λίστα των προμηθευτών μας.

Και φυσικά θα είναι χαρά μας να κοινοποιήσουμε μέσα από τις σελίδες του Blog μας όλους τους προμηθευτές που θα ξεχωρίσουμε.

 

 


Δείτε επίσης:

Στόχος

in the mirror

Στην εποχή της πληροφορίας και της ταχύτητας, στόχος είναι να αναδείξουμε στην πράξη μια διαφορετική προσέγγιση της σύγχρονης ζωής. Χαμηλώνοντας ταχύτητες, δίνοντας σημασία στα απλά, ξεκινάμε σε μια πορεία: Από…

Χορηγοί

Van front view

Το ταξίδι The Road Experience – Project 2023 δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς τη σημαντική συμβολή χορηγών που στηρίζουν την προσπάθειά μας. Οι “Συνοδοιπόροι” μας στο ταξίδι καλύπτουν τις…

Αρωγοί

The van

Είναι μεγάλη τιμή για εμάς η στήριξη του The Road Experience – 2023 από καταξιωμένους θεσμούς εντός και εκτός Ελλάδας. Απευθύνοντας ταπεινά ένα τεράστιο “Ευχαριστώ”, δίνουμε το λόγο στους ίδιους…

Eρωτήματα

Το ταξίδι είναι η αφορμή και συνθέτει το πλαίσιο που μας κάνει να σκεφτούμε πιο βαθιά, να βρούμε απαντήσεις που να μας βοηθήσουν στην πορεία μας. Μέσα από τις διαδρομές…

Καινοτομίες

Jumping off the van

Το ταξίδι αυτό θα είναι διαφορετικό… Γι’αυτό στο The Road Experience θέλουμε να αποκτήσουμε και διαφορετικές συνήθειες. Κάθε μικρή αλλαγή μπορεί να κάνει τη διαφορά. Είναι στο χέρι μας να…

Οι φωτογράφοι

Photographers Clio Psaraki and Akis Christou

Συνταξιδιώτες με φαντασία, φωτογράφοι στιγμών με αξία, δημιουργοί εικόνων με δύναμη. Η Κλειώ Ψαράκη και ο Άκης Χρήστου ταξιδεύουν σε δρόμους α΄γνωστους, ψάχνοντας την ομορφιά στην απλότητα και την αρμονία….

Μηνύματα

Laughing

Μέσα από αυτό το ταξίδι θα ανακαλύψουμε μερικές αλήθειες, που αν και ακούγονται απλοϊκές, κρύβουν μεγάλη δύναμη.   Η ζωή μπορεί να είναι απλή και όμορφη… Μικρές αλλαγές σε συνήθειες,…

el