Latest posts

Contact

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Afiliate sites

Vanlife.art
Fine-art photography artworks

 

Cliophotography.com
Event photography

Leonidas Belgian Chocolates

Η εταιρία Leonidas γιορτάζει φέτος τα 110 χρόνια από την ίδρυσή της. Εξαρχής η διοίκηση της εταιρίας ήταν οικογενειακή υπόθεση. Από το 1913 μέχρι και σήμερα τέσσερις γενιές της οικογένειας Κεστεκίδου – Κεστέκογλου συνέβαλλαν στην επιτυχημένη πορεία της εταιρίας.

Ιδρυτής της ήταν ο Λεωνίδας Κεστεκίδης, ένας φιλόδοξος και νεαρός Έλληνας που είχε μεγάλα όνειρα και καινοτόμο πνεύμα. Σε ηλικία 18 ετών ξεκίνησε να καλλιεργεί το ταλέντο του για δημιουργίες ζαχαροπλαστικής με σκοπό να κατακτήσει τον κόσμο. Εγκαταστάθηκε στη Νέα Υόρκη, όπου μυήθηκε στην τέχνη της σοκολάτας βάζοντας τα θεμέλια ενός λαμπρού μέλλοντος.

Το 1910 έλαβε μέρος στην Παγκόσμια Έκθεση στις Βρυξέλλες όπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο για τις γλυκές δημιουργίες του, ενώ το 1913 σε αντίστοιχη Έκθεση στην Γάνδη βραβεύτηκε με το χρυσό μετάλλιο. Οι σημαντικές επιτυχίες, καθώς και η γνωριμία του με τη μέλλουσα συζυγό του Jeanne Emelia Teerlinck τον οδήγησαν στην απόφαση να εγκατασταθεί στη Γάνδη και να ανοίξει το 1913 το πρώτο του τεϊοποτείο, στο οποίο εκτός από τσάι, σέρβιρε τις ήδη διάσημες πραλίνες του.

Το επόμενο διάστημα ακολούθησαν και άλλα καταστήματα, αρχικά στις Βρυξέλλες και το Μπλάνκερμπεργκ και εν συνεχεία σε διάφορες άλλες πόλεις του Βελγίου. Καθοριστική στιγμή στην πορεία της εταιρίας στάθηκε η απόφαση του Βασίλειου Κεστεκίδη, ανιψιού του Λεωνίδα, να μετακομίσει στις Βρυξέλλες το 1922 στο πλευρό του θείου. Ο ένας ήταν γεννημένος με ταλέντο στις πωλήσεις, ενώ ο δεύτερος αποτελούσε το δημιουργικό πνεύμα.

Το 1937 ο Βασίλειος κατέθεσε το εμπορικό σήμα της εταιρίας και επέλεξε το Leonidas προς τιμήν του θείου του, τοποθετώντας στο λογότυπο μια εικόνα του πολεμιστή Λεωνίδα, βασιλιά της Σπάρτης

Εκατόν δέκα χρόνια μετά το πρώτο τεϊοποτείο στη Γάνδη και πενήντα πέντε χρόνια μετά το πρώτο κατάστημα εκτός Βελγίου στη Λιλ της Γαλλίας, η Leonidas μετρά σήμερα πάνω από 1.300 καταστήματα σε 50 χώρες σε όλο τον κόσμο, από τις Βρυξέλλες (όπου παραμένει η έδρα της) έως τη Νέα Υόρκη και από το Παρίσι έως το Τόκυο, όπου οι λάτρεις της σοκολάτας μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε περισσότερα από 100 διαφορετικά είδη πραλίνας. Στην Ελλάδα, το πρώτο κατάστημα Leonidas άνοιξε το 1986.

Leonidas chocolates

Οι παραδοσιακές αυθεντικές γεύσεις εμπλουτίστηκαν και εξελίχθηκαν, νέα εμπνευσμένα προϊόντα δημιουργήθηκαν, πάντα με την ίδια προσήλωση στην ποιότητα, με την επιλογή φρέσκων υλικών που μας χαρίζει η φύση. Οι πραλίνες μας εξακολουθούν να φτιάχνονται με τα πιο αγνά υλικά: βελγική σοκολάτα από 100% αγνό βούτυρο κακάο, τούρκικα φουντούκια, κεράσια Morello, ιταλικά αμύγδαλα, καρύδια Γκρενόμπλ και πορτοκάλια Βαλένθια.

Η Leonidas τάσσεται σήμερα υπέρ της αειφόρου παραγωγής κακάου για την παραγωγή των πραλινών της. Όταν αποστολή μας είναι η δημιουργία στιγμών ευτυχίας για όλους, φυσικό επακόλουθο είναι να νοιαζόμαστε για τον άνθρωπο και τη φύση.

Από το 1913, η Leonidas έχει μία αποστολή: να μοιράζει στιγμές ευτυχίας σε όλους χάρη στις πραλίνες που διατίθενται σε προσιτή τιμή. Η Leonidas πέτυχε στον χώρο της σοκολάτας, ό,τι κατάφερε η Ford στον χώρο του αυτοκινήτου: να καταστήσει το πολυτελές αγαθό προσιτό σε όλους.

Όπως χαρακτηριστικά τόνιζε ο ίδιος ο Λεωνίδας Κεστεκίδης :

«Δεν το έκανα για τα χρήματα. Δεν το έκανα για φήμη. Το έκανα γιατί ήθελα να σκορπίσω λίγη ευτυχία»

Leonidas Chocolates

Γιατί συμμετέχουμε και υποστηρίζουμε το The Road Experience

Γιατί μας μαγεύει η ομορφιά της φύσης.

Γιατί πιστεύουμε ότι η ζωή είναι ένα ταξίδι, γεμάτο εκπλήξεις.

Και γιατί μας γοητεύουν όσοι ονειρεύονται.

Αυτά όλα μας εμπνέουν 110 χρόνια τώρα και δημιουργούμε σοκολατάκια από υλικα που μας δίνει η φύση.

Κάθε ένα είναι και μια έκπληξη γεύσεων.

Γεύσεων που σε κανουν να ονειρεύεσαι!

Leonidas Chocolates

SA Leonidas

Boulevard Jules Graindorlaan 41-43, B-1070, Bruxelles

T: +32 2 529 46 38

W: leonidas.com

E: infogen@leonidas.com

FB: Leonidas

IG: @leonidas_chocolatier

Youtube: Leonidas

LinkedIn: Confiserie Leonidas S.A.


Δείτε επίσης:

Leonidas

Η Leonidas χρυσός χορηγός στο ταξίδι μας


Οι φωτογράφοι

Photographers Clio Psaraki and Akis Christou

Συνταξιδιώτες με φαντασία, φωτογράφοι στιγμών με αξία, δημιουργοί εικόνων με δύναμη. Η Κλειώ Ψαράκη και ο Άκης Χρήστου ταξιδεύουν σε δρόμους α΄γνωστους, ψάχνοντας την ομορφιά στην απλότητα και την αρμονία….

Χορηγοί

Van front view

Το ταξίδι The Road Experience δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς τη σημαντική συμβολή χορηγών που στηρίζουν την προσπάθειά μας. Οι “Συνοδοιπόροι” μας στο ταξίδι καλύπτουν τις ανάγκες για: Κίνηση…

Αρωγοί

The van

Είναι μεγάλη τιμή για εμάς η στήριξη του The Road Experience – 2023 από καταξιωμένους θεσμούς εντός και εκτός Ελλάδας. Απευθύνοντας ταπεινά ένα τεράστιο “Ευχαριστώ”, δίνουμε το λόγο στους ίδιους…

el